Στις 26 Ιουνίου 2023, η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ οργάνωσε ανοιχτό εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος στα πλαίσια του προγράμματος CA4RJ "Culture and Ar for Restorative Justiceστο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δάφνης-Υμηττού, Ελευθερίου Βενιζέλου 5, Δάφνη, ώρες 13:00-16:00.
 
Ωφελούμενοι, φίλοι της δομής, εργαζόμενοι αλλά και περαστικοί, είχαν τη δηματότητα να μάθουν σύγχρονες τεχνικές δημιουργίας κοσμήματος, να απελευθερώσουν τη φαντασία τους, να μοιραστούν ιδέες και να κατασκευάσουν τα δικά τους κοσμήματα από ημιπολύτιμους λίθους και μεταλικά στοιχεία, το οποία και πήραν μαζί τους. Στο χώρο λειτουργούσε και μπουφές με αναψυκτικά και κεράσματα.  
 
Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης τη δυνατότητα να δικτυωθούν και να ενταχθούν σε δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα με ευρωπαϊκή πιστοποίηση, ως ευκαιρία διεύρυνσης των επαγγελματικών τους προοπτικών. Έλαβαν πιστοποιητικό Παρακολούθησης του εργαστηρίου & εφόσον επιθυμούν να τους σταλεί επιπλέον υλικό μέσω μαιλ, μπορούν να προχωρήσουν σε Eυρωπαϊκή πιστοποίηση CPD για την παρακολούθηση επιπλέον εκπαιδευτικού υλικού.

 Σχετικά με το πρόγραμμα CA4RJ "Culture and Ar for Restorative Justice

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 μηνών, το CA4RJ είχε ως στόχο να ενδυναμώσει τους επαγγελματίες του δημιουργικού τομέα και του τομέα της κοινωνικής εργασίας που υποστηρίζουν μετανάστες, ώστε να διευκολύνουν την ομαλή ένταξη τους στη χώρα υποδοχής. Διεξήχθηκαν έρευνες καλών πρακτικών στο πεδίο και δημιουργήθηκαν προγράμματα που αυξάνουν τις γνώσεις και την αυτοπεποίθηση των μεταναστών, βοηθώντας τους παράλληλα να αναπτύξουν δεξιότητες που θα ενισχύσουν την κοινωνική ένταξη τους. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε: 

 Το έργο "CultureandArtforRestorativeJustice" (ProjectNr. 2020-1-UK01-KA227-ADU-094445) υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. H ΕΔΡΑ υπήρξε εταίρος στο συγκεκριμένο έργο, μαζί με άλλους φορείς της Ισπανίας, Αγγλίας, Τουρκίας και Κύπρου.