Κοινωνικό Φαρμακείο

Κοινωνικό Φαρμακείο - Δωρεάν Φαρμακευτική Περίθαλψη

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί δομή που εντάσσεται στο Δίκτυο των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Δάφνης - Υμηττού. Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00, προσφέροντας δωρεάν φάρμακα, σε ωφελούμενους με χαμηλά οικογενειακά και ατομικά εισοδήματα που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα περίθαλψης.

Δέχεται δωρεές από τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, φαρμακοβιομηχανίες, εταιρείες παραφαρμακευτικών υλικών, καθώς και από ευαισθητοποιημένους πολίτες και συλλογικούς φορείς. Εξυπηρετούνται άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή καθώς και μέλη ευπαθών ομάδων που χρήζουν άμεσης βοήθειας, με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ανασφάλιστοι/ες ή ασφαλισμένοι/ες από την Πρόνοια (άστεγοι, άποροι, άνεργοι).

 

farmakaΦάρμακα

Δεχόμαστε φάρμακα κάθε είδους, ακόμα και αν τα κουτιά είναι ανοιχτά και μερικώς χρησιμοποιημένα. Επίσης δεχόμαστε υγειονομικό και παραφαρμακευτικό υλικό.

 

ethelontikh prosforaΕθελοντική προσφορά

Για την ομαλή λειτουργία του φαρμακείου στηριζόμαστε στην εθελοντική προσφορά φαρμάκων, καθώς και στην έμπρακτη στήριξη όλων όσων θέλουν να βοηθήσουν στο έργο και την προσπάθειά μας.

 

Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός: Αντωνάκη Πηνελόπη

Διεύθυνση: Αβέρωφ & Ελευθερίου Βενιζέλου 5, Δάφνη

Τηλέφωνο: 2109752413 (ώρες 9.00-17.00)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δάφνης-Υμηττού

 

Διαδικασία Εγγραφής

Ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικώς στο 2109752413 (ώρες 9.00-17.00) ή να επισκευτεί τα γραφεία του Κοινωνικού Φαρμακείου, Ελευθερίου Βενιζέλου 5 & Αβέρωφ στη Δάφνη, για να λάβει περισσότερες πληροφορίες και να καταθέσει την αίτηση και τα δικαιολογητικά.

 

Αίτηση (συμπληρώνεται στους χώρους μας)

Ενδεικτική Λίστα Δικαιολογητικών:

 1. 1.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Η’ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΗΛΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
 2. 2.ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
 3. 3.Ε1 ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ  ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΗΛΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
 4. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ
 5. 4.Ε9 ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ) Η’ Υ/Δ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
 6. 5.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΔΕΗ Η ΕΥΔΑΠ Η ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ.
 7. 6.ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΙΣΧΥ.
 8. 7.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.
 9. 8.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΙΤΙΣΗΣ Η’ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η’ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. 
 10. 9.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (2 ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ) ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.
 11. 10.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΜΚΑ.
 12. 11.ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

 

Το Κοινωνικό φαρμακείο εξυπηρετεί καθημερινά το κοινό 09:00-17:00. Παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε άπορους, σε άτομα που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, μετανάστες και άστεγους που διαμένουν στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού, ύστερα από αίτησή τους και υπό κοινωνικό-οικονομικές προϋποθέσεις.

 

~ Οι ωφελούμενοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Η εγγραφή γίνεται μόνο όταν ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προσέλθει για λήψη κοινωνικού ιστορικού από την κοινωνική λειτουργό της δομής. Μετά την εγγραφή του ωφελούμενου υπάρχει δυνατότητα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από την κοινωνική λειτουργό του φαρμακείου, κατόπιν ραντεβού (09:00-17:00)

 

~ Οι ωφελούμενοι εξυπηρετούνται μόνο με ιατρική συνταγή. Έγκυρη συνταγή θεωρείται μόνο αυτή στην οποία είναι σημειωμένα από το γιατρό:

 

 •      Η ημερομηνία συνταγογράφησης
 •      Το χρονικό διάστημα που καλύπτει η συνταγή (μηνιαία, δίμηνη, τρίμηνη) 
 •      Σε χρόνια νοσήματα πρέπει να αναγράφονται: το νόσημα, η φαρμακευτική αγωγή, η δοσολογία, η σημείωση του γιατρού ότι η συνταγή έχει ισχύ για 1 ή 2 χρόνια (μέγιστο)

 

Οι ωφελούμενοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι:

~ Το κοινωνικό φαρμακείο παρέχει φάρμακα τα οποία προέρχονται ΜΟΝΟ από δωρεές ή χορηγίες.

ΔΕΝ γίνοται παραγγελίες φαρμάκων από εταιρίες ή φαρμακαποθήκες με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα οι μηνιαίες ανάγκες των ωφελούμενων να μην μπορούν να καλυφθούν πλήρως.

 

~ Η ευπρεπής συμπεριφορά προς τους υπόλοιπους εξυπηρετούμενους  και του προσωπικού των Δομών είναι σημαντική. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του ωφελούμενου θα γίνουν συστάσεις, με αποτέλεσμα την αξιολόγηση της συνεργασίας εκ νέου και την πιθανή διακοπή εξυπηρέτησης του όταν δε τηρεί τα συμφωνηθέντα.

 

~ Το δικαίωμα παροχής Υπηρεσιών από το Κοινωνικό Φαρμακείο θα επανεξετάζεται κάθε χρόνο.