Κοινωνικό Παντοπωλείο

 

Κοινωνικό Παντοπωλείο - Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο  λειτουργεί  από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-17.00. Διανέμει δωρεάν σε τακτική βάση τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άτομα και οικογένειες που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης (π.χ. τρόφιμα, είδη καθαρισμού & οικιακής χρήσης, είδη υγιεινής, προσωπικής και βρεφικής φροντίδας, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια κ.ο.κ.) Τα προϊόντα προέρχονται από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων πολιτών, συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων.

 

trofimaΤρόφιμα

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο διασφαλίζει την σταθερή τροφοδοσία σε άτομα που έχουν ανάγκη και στα οποία προσφέρονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ προϊόντα συγκεκριμένου κόστους κάθε μήνα. Οι ωφελούμενοι που μπορούν να εξυπηρετούνται από τη δομή του Παντοπωλείου, είναι άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή, καθώς και εκείνα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που χρήζουν άμεσης βοήθειας (άνεργοι, άποροι κ.λπ.)

 

dhmotesΔημότες

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων είναι να διαμένουν στο Δήμο Δάφνης - Υμηττού. Τα άτομα που μπορούν να ωφεληθούν από αυτό, πρέπει να είναι κάτοικοι ή δημότες Δάφνης - Υμηττού και να έχουν επιλεχθεί, κατόπιν αιτήσεως τους, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

 

euelontikh prosforaΕθελοντική προσφορά

Ο σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να βοηθήσει τον συνάνθρωπο μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζουμε όλοι με το να του προσφέρει υπηρεσίες και αγαθά που έχει ανάγκη. Για αυτό το λόγο δεχόμαστε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος και κατάθεσης προσφοράς που έχει ως αρχικό κριτήριο την αλληλεγγύη όλων, για την έμπρακτη υποστήριξη των συμπολιτών μας που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη κάλυψης βασικών αναγκών τους. Ωστόσο εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι μεγάλο μέρος από το έργο αυτό στηρίζεται στους εθελοντές που εργάζονται με μόνη ανταμοιβή την ικανοποίηση της ανιδιοτελούς προσφοράς.

 

Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 5, Δάφνη

Τηλέφωνο: 2109719013 (ώρες 9.00-15.00)

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δάφνης-Υμηττού

 

Διαδικασία Εγγραφής

Ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο 2109719013 (ώρες 9.00-15.00) ή να περάσει από τα γραφεία του Κοινωνικού Συσσιτίου που συστεγάζονται στο ΚΑΠΗ, Αλεξάνδρας 65 & Βύρωνος, Δάφνη, 2ος όροφος, για να λάβει περισσότερες πληροφορίες και να καταθέσει την αίτηση και τα δικαιολογητικά.

Αίτηση (συμπληρώνεται στους χώρους μας, ΚΑΠΗ, Αλεξάνδρας 65 & Βύρωνος, Δάφνη, 2ος όροφος)

 

Ενδεικτική Λίστα Δικαιολογητικών:

  1. 1.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Η’ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΗΛΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
  2. 2.ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  3. 3.Ε1 ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ  ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΗΛΙΚΟ ΜΕΛΟΣ.
  4. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ
  5. 4.Ε9 ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ) Η’ Υ/Δ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  6. 5.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΔΕΗ Η ΕΥΔΑΠ Η ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ.
  7. 6.ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΙΣΧΥ.
  8. 7.ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.
  9. 8.ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΙΤΙΣΗΣ Η’ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η’ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.